CASE

Contiga: VIS sikrer konkurrencedygtig tilbudsgivning

Contiga anvender i det daglige VIS til at bearbejde data inden for rapportering, opfølgning og budgettering.

VIS sikrer konkurrencedygtig tilbudsgivning

Contiga A/S er en af Danmarks førende producenter af præfabrikerede betonelementer og totalleverandør af rådgivning, tegning, statik, produktion og montage i byggebranchen. Contiga A/S indgår i NPG divisionen, som har aktiviteter i 6 lande via 20 betonelement fabrikker. Virksomheden har i de seneste år investeret i digitalisering i alle dele af produktionen. 

Contiga A/S anvender i det daglige VIS – en Business Performance-løsning, der er udviklet af VIS Performance A/S i Vejle, til håndtering af virksomhedens dataflow.

Contiga har samarbejdet med VIS Performance om at udvikle et brugertilpasset modul til virksomhedens salgsafdelingen, hvor sælgerne samler alle markedets aktuelle forudsætninger og får et bedre grundlag for konkurrencedygtig tilbudsgivning.

Arbejde interaktivt med data - VIS Performance

En optimeret salgsafdeling

Head of Finance, IT & Procurement hos Contiga, Thomas D. Holm, har været tovholder på projektet, hvor behovet som udgangspunkt var at samle informationerne fra en række af salgsafdelingens individuelle excelark og beregningsprogrammer og konfigurer dem i VIS, så alle har én samlet, fælles informationskilde, hvor afdelingens data kan tilgås og ajourføres løbende.

”Vi har taget udgangspunkt i sælgernes indsamling og videreformidling af data, og med sparring, rådgivning og know how fra Seniorkonsulent Flemming Nielsen fra VIS Performance udviklet et brugertilpasset modul til VIS, der imødegår behovet for at skabe gennemsigtighed og øget performance i hele organisationen”.

"Salgsafdelingen har dermed fået et specialiseret værktøj, der favner hele processen i tilbudsgivningen; lige fra at oprette kunden, beregning af hvert enkelt betonelement, samt de afledte effekter i form af kost- og salgspris på optegning, statik, projektledelse og fragt af elementerne ud til kunden.”

Thomas D. Holm, Head of Finance, IT & Procurement

VIS favner hele processen

”Tilbudsbrev og ordrebekræftelse gemmes direkte i VIS, og giver adgang til en effektiv opfølgning på hvert enkelt projekt, så vi kan evaluere, hvordan det faktisk realiserede projekt harmonere med tilbuddet. Sælgerne registrerer tillige projekter, som er i markedet, som vi enten ikke kan eller vil afgive tilbud på, men de bliver registreret for at vi kan se, at vi aktivt har sagt nej til at afgive et tilbud”, fortæller Thomas D. Holm.

VIS Performance - brugervenlig Business Performance platform
Business Intelligence dashboard - VIS Performance

Vidensdeling giver præcise beslutninger

”Den nye applikation til VIS giver organisationen ét samlet sted for vidensdeling, så sælgerne, samt salgschefen, kan se alle de ting, som bevæger sig i markedet, og dermed kan vi øge kvaliteten og aktualiteten i vores tilbudsgivning”, fortæller Thomas D. Holm.

Med alle data samlet i VIS får virksomheden et endnu bedre kvalificeret datagrundlag for at træffe de rette strategiske beslutninger, som kan positionere virksomheden i det aktuelle marked.

En lærerig proces

”Man gør det ikke ”bare lige” – processen har taget tid, og hver gang vi er gået to skridt frem, så er vi gået et tilbage. Sælgerne har været med hele vejen i udviklingen, og de har undervejs foreslået forskellige features, der så ved tests har vist sig ikke at være så hensigtsmæssige – men det har skabt stor bevidsthed og læring i firmaet, som vi nu kan nyde godt af”.

”Jeg er sikker på, at vi nu råder over et værktøj, som sælgerne er godt klædt på til at anvende, og den vil give os flere og mere gennemarbejdede tilbud, som vi vil profitere af i hele organisationen fremadrettet”, konkluderer Thomas D. Holm.

Det har vi hjulpet med

Disse fordele opnåede Contiga

Her står blot nogle af de fordele, som der er forbundet med at bruge VIS. 

Sådan arbejder du med VIS i en produktionsvirksomhed

Produktion af varer kræver et godt overblik for at undgå for mange fejl og for meget spildtid. VIS kan hjælpe jer med at samle alt jeres data ét sted til at skabe overblik og transparens på tværs af virksomheden.

Sådan bruger du data i produktionen - VIS Performance

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan VIS Performance kan hjælpe din virksomhed?

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at optimere forretningen via data.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Vil du høre mere om VIS2Go Cloud?

Andre kundecases

Gå på opdagelse i flere af vores kundecases, og bliv klogere på, hvordan VIS kan gøre en forskel i din virksomhed.

VIS som Forretningsunderstøttende værktøj
Geia Food

Med live-data i VIS sikres en øget gennemsigtighed i forretningen. En gennemsigtighed, som gør Geia Food mere reaktionsdygtig.

Læs mere
Kamstrup har fået succes med VIS-løsningen
Kamstrup

Kamstrup anvender VIS Business Performance i 19 forskellige selskaber i flere lande, hvor løsningerne bl.a. bruges til konsolidering af regnskaber og eliminering mellem selskaber.

Læs mere
VIS danner beslutningsgrundlag for Jem & Fix
Jem & Fix

VIS Business Performance har de sidste 21 år været en integreret del af hverdagen hos Danmarks lavpris-byggemarked jem & fix, hvor løsningerne er med til at drive virksomheden fremad.

Læs mere
DST_Chemicals - Business Intelligence - VIS Performance
DST-CHEMICALS

Hos DST-CHEMICALS fremhæver de især samarbejdet med deres konsulent hos VIS Performance som en succesfaktor ved implementeringen af VIS.

Læs mere
Byggemarkeder - Business Performance - VIS Performance
Bauhaus

VIS Performance har gjort det muligt for Bauhaus at flytte budgetprocessens start fra august til oktober grundet den markant mindre mængde arbejde.

Læs mere
Aarstiderne - rapportering og budgettering - VIS Performance
Aarstiderne

Aarstiderne erstatter 80+ regneark med en samlet budget- og rapporteringsløsning fra VIS Performance.

Læs mere

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan VIS Performance kan hjælpe din virksomhed?

Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at optimere forretningen via data.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager
Scroll til toppen