Fødevarer

Fødevarebranchen er præget af høje krav og der er derfor et stort behov for kontrol. VIS giver jer et solidt overblik over jeres processer og gør det muligt hurtigt at spotte trends og optimere arbejdsgangene.

Dataeksperter med kendskab til fødevarebranchen

Hos VIS Performance er vi ikke alene dataeksperter, vi har også stor kendskab til fødevarebranchen gennem vores kunder. Vi har derfor en stærk kombination af data- og branchekendskab, til at kunne hjælpe jer med at optimere forretningen.

Fødevarer - Sådan bruger i data i jeres forretning - VIS Performance

Minimér spild med aldersfordelt lageropgørelse og scenarieplanlægning

Udløb er en af de vigtigste faktorer at holde styr på som fødevarevirksomhed, da man selvfølgelig ønsker at minimere varespildet mest muligt ved at få solgt ud af varerne inden udløbsdatoen. I VIS’ CPM-modul kan I indtaste udløb på varerne og lave aldersfordelt lageropgørelse, så I nemt og hurtigt får overblik over varernes holdbarhed og hvilke varer der skal lægges fokus på at få solgt hurtigst muligt.

Scenarieplanlægning kan samtidig hjælpe med at minimere spildet, da du kan planlægge efter perioder med udsving i salget. Ved at opstille scenarier får I udtænkt problemstillingerne, så I hurtigt kan omlægge jeres forretning til den aktuelle efterspørgsel. I VIS kan du oprette adskillige scenarier og holde dem op mod hinanden så du kan få overblikket over de forretningsmæssige konsekvenser ved alle scenarierne.

“Tidligere var budgetteringsprocessen ligeså meget en regnearksøvelse som en budgetteringsøvelse – nu kan vægten lægges 100% på budgetteringsprocessen.“

Aarstiderne - VIS Performance

Relaterede kundecases:

Aarstiderne - rapportering og budgettering - VIS Performance
Aarstiderne

Aarstiderne erstatter 80+ regneark med en samlet budget- og rapporteringsløsning fra VIS Performance.

Læs mere

Få overblik over jeres kvalitetskontrol og compliance

Med VIS kan I oprette dashboards til jeres kvalitetskontrol, så testrapporter, årsager til afvisning og lignende bliver tydeliggjort. Herudover kan I også få overblik over jeres individuelle batches, så I kan sætte ind hvis for mange batches bliver forkastet. Med andre ord bliver afvigelser og trends tydelige gennem VIS.

Samtidig giver VIS jer mulighed for sporing af jeres varer på forskellige niveauer. Hvis der skulle ske en fejl eller en tilbagekaldelse bliver en realitet, ved I præcis hvilke produkter der er tale om, så I hurtigt kan få bugt med fejlen.

Sådan arbejder du med data i fødevarebranchen - VIS Performance
Fødevarer - Sådan bruger i data i jeres forretning - VIS Performance

Få styr på jeres råvarebehov

Når salgsafdelingen har udarbejdet et salgsforecast, kan I foretage nedbrydning til råvarer for at få et overblik over det samlede råvarebehov opdelt på varer, varegrupper eller lignende. Dette kaldes også styklister og de er særdeles fordelagtige at anvende i VIS, da I hermed kan sikre jer at I har købt de nødvendige råvarer ind til at møde den forecastede efterspørgsel.

I VIS kan I operere med flere styklister, der viser alternative behovssammensætninger. Dette kan være fordelagtigt, hvis det viser sig, at de råvarer, I har brug for, ikke er tilgængelige eller er steget meget i pris. Alternative styklister kan hermed være fordelagtigt i forhandlingen med leverandører om prissætning eller lignende.

Nogle af fordelene ved at benytte VIS

Der er selvfølgelig flere fordele ved at bruge VIS. Men du kan læse et par af dem her.

10 tips til at optimere jeres forretning gennem data

Vi har samlet en række gode råd, der dækker over både opsamling af POS-data og nyeste salgsdata på farten til disponering og financial planning. Alt sammen vigtige fokuspunkter, hvis I skal sikre en god performance.

Rådene baserer sig på mere end 28 års brancheerfaring.

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Udvalgte kunder

Vores kunder er kernen i forretningen – mange af dem har været hos os siden begyndelsen I 1993.

Scroll to Top