Scenarieplanlægning

Simulér konsekvenserne af potentielle fremtidsscenarier, og få et validt data output af scenariernes konsekvenser for din virksomhed.

Omskiftelighed er den vigtigste forretningsdisciplin

Det er ikke noget nyt, at selv de bedste planer og strategier oftest må ændres. Det kan både skyldes eksterne markedsforhold såvel som interne faktorer, der gør at man skal kunne være omstillingsparat i sin planlægning.

Med VIS-softwaren kan du simulere potentielle scenarier i markedet, og få et validt dataindblik i hvilke økonomiske såvel som ressourcemæssige konsekvenser det vil have for din virksomhed. På den måde kan du hurtigt vurdere hvordan din forretning skal tilpasse sig de nye markedsforhold, for at forblive konkurrencedygtig.

Med VIS-softwaren kan du bl.a.:

Med VIS kan vi simulere effekten af stigende emballage- og råvarepriser samt energipriser. Herved kan vi beregne den nødvendige prisstigning overfor vores kunder. VIS er en vigtig del af værktøjskassen i de turbulente tider vi pt. har i vores Supply Chain.

Flensted

Formålet med Scenarieplanlægning

Formålet med Scenarieplanlægning er at identificere fremtidige muligheder/risici for at kunne tilpasse sig, og dermed forblive konkurrencedygtig.

Når man arbejder med scenarieplanlægning fastlægges flere forskellige scenarier for fremtidens markedssituation. Herefter laves en vurdering af, hvilke konsekvenser det enkelte scenarie vil have for lige netop din virksomhed. Når der er dannet et overblik over hvilke scenarier der kan udspille sig i fremtiden, samt hvilke konsekvenser det vil have for driften/økonomien i din virksomhed, kan der laves en plan for hvordan virksomheden skal tilpasse sig økonomisk og strategisk i det enkelte scenarie, for at bevare lønsomheden og vækstmålene.

Scenarieplanlægning egner sig særligt i situationer hvor historiske data ikke nødvendigvis er en indikator for fremtiden. I krisetider hvor markedet er omskifteligt, uforudsigeligt og usikkert, er trend-baseret forecasting ikke fyldestgørende i din planlægning, da historisk performance ikke kan forudsige vækstpotentialet i et usikkert marked.  Med scenarieplanlægning simuleres potentielle, fremtidige markedsforhold i sammenhold med din aktuelle situation, så du kan simulere markedsforhold, der ikke er sammenlignelige med historiske data.

CPM-software - VIS Performance

Valide data er altafgørende

Arbejder din organisation udelukkende med regneark og BI-værktøjer, kan det være en tidskrævende, hvis ikke umulig, opgave at sikre valide og relevante data fra dine kildesystemer, hvilket medfører manuelle fejl og uendelige indtastninger.

Med VIS-softwaren kan ledelsen i finansafdelingen nemt lave valide scenarier baseret på eksisterende budgetter og forecasts i et isoleret miljø. På den måde er alle relevante data altid opdateret og tilgængelige ét sted, hvorfra finans nemt kan kontrollere virksomhedens ressourcer og styrke beslutningsgrundlaget baseret på muligheder og risici. 

UNDGÅ ADSKILLIGE REGNEARKSVERSIONER

- Ét værktøj til alle brugere

Erstat regneark med interaktive data - VIS Performance
VIS Performance - Eksperter i Business Performance

Få en demonstration af
Scenarieplanlægning i VIS-softwaren

Book en demonstration og oplev hvordan VIS kan digitalisere dine finansielle og strategiske processer og spare værdifulde ressourcer.

Din guide til
Scenarieplanlægning

I en uforudsigelig tid med krig, inflation, forsyningsvanskeligheder og udsigt til recession, har det aldrig været vigtigere at forberede sig på omskiftelige forhold. Det er derfor vigtigere end nogensinde før at arbejde aktivt med forecasting og scenarieplanlægning.

Download vores gratis whitepaper om scenarieplanlægning og bliv klogere på hvordan din virksomhed bliver omstillingsparat i en uforudsigelig fremtid.

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Udvalgte kunder

Vores kunder er kernen i forretningen – mange af dem har været hos os siden begyndelsen I 1993.

Scroll to Top