CASE

Johannes Fog

Med VIS Performance kan Johannes Fog samle og ajourføre deres data ét sted, hvilket skaber konkurrencedygtighed i en fremadstormende branche.

Konkurrencedygtighed med Performance Management

Byggebranchen er præget af hård konkurrence, og Johannes Fog A/S har derfor fokus på performance management – til fordel for både kunder og de omkring 500 medarbejdere i virksomheden.

Johannes Fog A/S driver Trælast- og Byggemarkeder på otte forskellige lokationer i Nordsjælland, samt i Vordingborg, plus et attraktivt Bolig- og Designhus på Nørgaardsvej i Lyngby. 

Den årlige omsætning runder 1,2 mia. kroner og cirka 80 procent af kunderne er professionelle håndværkere, mens 20 procent er private. Virksomheden er grundlagt i 1920 og kendt og respekteret for kvalitet, service og etisk forretningsdrift. 

Fra Excel til VIS Performance

”Vi besluttede i 2018 at flytte budgetlægningen fra de eksisterende excel-ark over i VIS Performance. Første år lønsystemet og i 2019 den øvrige del af virksomhedens regnskabsdata. Processen har gjort hele budgetlægningen mere effektiv, arbejdet er blevet lettere og brugerne roser løsningen. Alle involverede personer arbejder med de samme data, hvilket giver kvalitet og overblik. Det sparer tid ude i hvert enkelt led og betyder, at vi i stedet kan bruge tid på kunden og sætte fokus på salg”, fortæller Mads Hvelplund.

"Processen har gjort hele budgetlægningen mere effektiv, arbejdet er blevet lettere og brugerne roser løsningen. Alle involverede personer arbejder med de samme data, hvilket giver kvalitet og overblik. Det sparer tid ude i hvert enkelt led og betyder, at vi i stedet kan bruge tid på kunden og sætte fokus på salg."

Corporate Performance Management er med til at løfte virksomheden

For økonomidirektør Mads Hvelplund er der tre vigtige forudsætninger for få organisationen helt i top; 

  1. Reducere omkostningerne
  2. Give medarbejderne indsigt
  3. Fjerne administrativt bøvl så der frigøres tid til salg.

Data omsættes i effektiv logistik

“At samle og ajourføre data i VIS Performance øger også muligheden for at kigge på hvert område isoleret, f.eks. skal vi disponere omkostninger til mange lastbiler, dels vores egne og dels leje ind, når der er behov.

Logistik er en utrolig vigtig konkurrenceparameter for os. Lastbilerne har kran, så vi kan levere på byggepladser, og løfte byggematerialerne op, hvor håndværkerne skal bruge dem. Det sparer dem mange ture op og ned, frigør arbejdskraften, så den anvendes, hvor den er mest værd og giver høj kundetilfredshed.”

Johannes Fog x VIS Performance
VIS Performance er eksperter i Business Performance

Samarbejdet med VIS Performance

Samarbejdet med VIS Performance har været yderst tilfredsstillende gennem hele omstillingsperioden.

”Virksomhedens størrelse gør, at vi får udelt opmærksomhed på vores behov, og medarbejdernes kompetencer – deres indblik i den praktiske budgetlægning, samtidig med at de kan programmere IT-værktøjet – gør bare, at samspillet går gnidningsfrit og at vi forstår hinanden. Værktøjet er tilpasset til vores behov, og vi får den support undervejs, som der skal til for at lave den rigtige løsning”, konkluderer Mads Hvelplund.

Organisationen er gearet til mere

De positive tilbagemeldinger fra brugerne hele vejen rundt i virksomheden bekræfter for Mads Hvelplund, at missionen med at reducere omkostninger, give medarbejderne indsigt og fjerne administrativt bøvl er godt i værk, og det giver ambitioner om at bruge VIS til mere.

”Hos os bliver næste trin en løbende afvigelsesrapportering og på lidt længere sigt en præcis estimering et par gange om året, som bygger på vores opnåede resultater. VIS er et virkeligt stærkt værktøj, og det skal vi udnytte til fulde”, siger Mads Hvelplund.

VIS til byggemarkeder: 10 gode værktøjer til at optimere jeres forretning

Download vores gratis whitepaper hvor vi gør dig klogere på, hvordan I kan optimere forretningen ved brug af VIS-løsningen. 

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Vil du høre mere om VIS2Go Cloud?

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Andre kundecases

Gå på opdagelse i flere af vores kundecases, og bliv klogere på, hvordan VIS kan gøre en forskel i din virksomhed.

Kamstrup har fået succes med VIS-løsningen
Kamstrup

Med 700 aktive brugere fordelt i alle 19 selskaber på tværs af landegrænser, åbnes rapporter genereret i VIS gennemsnitligt 10.000 gange månedligt. VIS-løsningen bruges blandt andet til at undgå dobbelttransaktioner selskaberne imellem, samt til at styrke arbejdet med Sales & Operations Planning (S&OP).

Læs mere
VIS danner beslutningsgrundlag for Jem & Fix
Jem & Fix

Hos jem & fix har VIS Performance været en integreret del af virksomheden i mere end 21 år, og er et vigtigt redskab i den daglige drift. VIS er et beslutningsunderstøttende værktøj, der bl.a. bruges til at give indkøb informationer om hvor meget der sælges af de enkelte produkter og med hvilke avancer. VIS bruges derfor både til at vurdere varer, sortiment, produktgrupper og meget mere.

Læs mere
Konkurrencedygtig tilbudsgivning - VIS Performance
Heidelberg Materials

VIS Performance sikrer Heidelberg Materials konkurrencedygtig tilbudsgivning med et brugertilpasset modul til salgsafdelingen. Her samles alle markedets aktuelle forudsætninger, så Heidelberg Materials kan give konkurrencedygtige tilbud, der samtidig sikrer en sund bundlinje.

Læs mere
DST_Chemicals - Business Intelligence - VIS Performance
DST-CHEMICALS

VIS Performance er gearet til at sikre et ajourført overblik med høj kvalitet og troværdighed. Data indhentes bl.a. fra diverse Microsoft programmer samt manuelle indberetninger. På den måde er DST-Chemicals ajour med omsætning og salg, og på baggrund af dette kan de træffe alle nødvendige strategiske beslutninger på et validt datagrundlag.

Læs mere
Byggemarkeder - Business Performance - VIS Performance
Bauhaus

Med VIS Performance har BAUHAUS et stærkt værktøj, hvor de nemt og hurtigt kan lave nye budgetter og prognoser, når forudsætningerne ændrer sig. Det har blandt andet betydet, at budgetprocessens start kunne flyttes fra august til oktober, og det betyder, at der kan laves mere korrekte budgetter.

Læs mere
Aarstiderne - rapportering og budgettering - VIS Performance
Aarstiderne

Aarstiderne erstatter 80+ regneark med en samlet budget- og rapporteringsløsning fra VIS Performance.

Læs mere

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager
Scroll to Top