CASE

Heidelberg Materials

VIS Performance sikrer Heidelberg Materials konkurrencedygtig tilbudsgivning med et brugertilpasset modul til salgsafdelingen. Her samles alle markedets aktuelle forudsætninger, så Heidelberg Materials kan give konkurrencedygtige tilbud, der samtidig sikrer en sund bundlinje.

VIS sikrer konkurrencedygtig tilbudsgivning

Heidelberg Materials er en af Danmarks førende producenter af præfabrikerede betonelementer og totalleverandør af rådgivning, tegning, statik, produktion og montage i byggebranchen. Heidelberg Materials indgår i NPG divisionen, som har aktiviteter i 6 lande via 20 betonelement fabrikker. Virksomheden har i de seneste år investeret i digitalisering i alle dele af produktionen. 

Heidelberg Materials anvender i det daglige VIS – en Business Performance-løsning, der er udviklet af VIS Performance A/S i Vejle, til håndtering af virksomhedens dataflow.

Heidelberg Materials har samarbejdet med VIS Performance om at udvikle et brugertilpasset modul til virksomhedens salgsafdelingen, hvor sælgerne samler alle markedets aktuelle forudsætninger og får et bedre grundlag for konkurrencedygtig tilbudsgivning.

Arbejde interaktivt med data - VIS Performance

En optimeret salgsafdeling

Head of Finance, IT & Procurement hos Heidelberg Materials, Thomas D. Holm, har været tovholder på projektet, hvor behovet som udgangspunkt var at samle informationerne fra en række af salgsafdelingens individuelle excel-ark og beregningsprogrammer og konfigurer dem i VIS, så alle har én samlet, fælles informationskilde, hvor afdelingens data kan tilgås og ajourføres løbende.

”Vi har taget udgangspunkt i sælgernes indsamling og videreformidling af data, og med sparring, rådgivning og know how fra Seniorkonsulent Flemming Nielsen fra VIS Performance udviklet et brugertilpasset modul til VIS, der imødegår behovet for at skabe gennemsigtighed og øget performance i hele organisationen”.

"Salgsafdelingen har dermed fået et specialiseret værktøj, der favner hele processen i tilbudsgivningen; lige fra at oprette kunden, beregning af hvert enkelt betonelement, samt de afledte effekter i form af kost- og salgspris på optegning, statik, projektledelse og fragt af elementerne ud til kunden.”

VIS favner hele processen

”Tilbudsbrev og ordrebekræftelse gemmes direkte i VIS, og giver adgang til en effektiv opfølgning på hvert enkelt projekt, så vi kan evaluere, hvordan det faktisk realiserede projekt harmonere med tilbuddet. Sælgerne registrerer tillige projekter, som er i markedet, som vi enten ikke kan eller vil afgive tilbud på, men de bliver registreret for at vi kan se, at vi aktivt har sagt nej til at afgive et tilbud”, fortæller Thomas D. Holm.

VIS Performance - brugervenlig Business Performance platform
Business Intelligence dashboard - VIS Performance

Vidensdeling giver præcise beslutninger

”Den nye applikation til VIS giver organisationen ét samlet sted for vidensdeling, så sælgerne, samt salgschefen, kan se alle de ting, som bevæger sig i markedet, og dermed kan vi øge kvaliteten og aktualiteten i vores tilbudsgivning”, fortæller Thomas D. Holm.

Med alle data samlet i VIS får virksomheden et endnu bedre kvalificeret datagrundlag for at træffe de rette strategiske beslutninger, som kan positionere virksomheden i det aktuelle marked.

En lærerig proces

”Man gør det ikke ”bare lige” – processen har taget tid, og hver gang vi er gået to skridt frem, så er vi gået et tilbage. Sælgerne har været med hele vejen i udviklingen, og de har undervejs foreslået forskellige features, der så ved tests har vist sig ikke at være så hensigtsmæssige – men det har skabt stor bevidsthed og læring i firmaet, som vi nu kan nyde godt af”.

”Jeg er sikker på, at vi nu råder over et værktøj, som sælgerne er godt klædt på til at anvende, og den vil give os flere og mere gennemarbejdede tilbud, som vi vil profitere af i hele organisationen fremadrettet”, konkluderer Thomas D. Holm.

Det har vi hjulpet med

Disse fordele opnåede Heidelberg Materials

Her står blot nogle af de fordele, som der er forbundet med at bruge VIS. 

Sådan arbejder du med VIS i en produktionsvirksomhed

Produktion af varer kræver et godt overblik for at undgå for mange fejl og for meget spildtid. VIS kan hjælpe jer med at samle alt jeres data ét sted til at skabe overblik og transparens på tværs af virksomheden.

Sådan bruger du data i produktionen - VIS Performance

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Vil du høre mere om VIS2Go Cloud?

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager

Andre kundecases

Gå på opdagelse i flere af vores kundecases, og bliv klogere på, hvordan VIS kan gøre en forskel i din virksomhed.

Torben Clausen
Med VIS Finans er Torben Clausen gået fra at bruge 14 dage på budgettering til kun 2 dage.
Læs mere
DSHwood
DSHwood har med VIS Performance opnået en automatiseret budgetproces der har frigivet værdifulde ressourcer i økonomiafdelingen.
Læs mere
VIS danner beslutningsgrundlag for Jem & Fix
Jem & Fix
Hos jem & fix har VIS Performance været en integreret del af virksomheden i mere end 21 år, og er et vigtigt redskab i den daglige drift. VIS er et beslutningsunderstøttende værktøj, der bl.a. bruges til at give indkøb informationer om hvor meget der sælges af de enkelte produkter og ...
Læs mere
DST_Chemicals - Business Intelligence - VIS Performance
DST-CHEMICALS
VIS Performance er gearet til at sikre et ajourført overblik med høj kvalitet og troværdighed. Data indhentes bl.a. fra diverse Microsoft programmer samt manuelle indberetninger. På den måde er DST-Chemicals ajour med omsætning og salg, og på baggrund af dette kan de træffe alle nødvendige strategiske beslutninger på et validt ...
Læs mere
Aarstiderne - rapportering og budgettering - VIS Performance
Aarstiderne
Aarstiderne erstatter 80+ regneark med en samlet budget- og rapporteringsløsning fra VIS Performance.
Læs mere
Kohberg - data samlet ét sted - VIS Performance
Kohberg
Kohberg bruger VIS Performance på en række forskellige områder, hvor løsningen skaber transparens, et stort overblik og et godt fundament for evidensbaserede beslutninger.
Læs mere

Vil du vide mere?

Få en uforpligtende snak med vores Sales Manager, Christoffer, om hvordan VIS Performance kan effektivisere din budgetproces, forecasting, planlægning og rapportering.

Lad os tage en snak om

Christoffer Lohmann Henriksen
Sales Manager
Scroll to Top